• Nederlands taalpakket
  • English
- Microsoft Visual FoxPro -
Homepage
Nieuws
Visual FoxPro
Visual FoxPro diensten
FoxPro experts
Contact


foxpro_header03.jpg
Afdrukken

Visual FoxPro versies

Door de jaren heen heeft Visual Foxpro een ontwikkeling doorgemaakt. Visual Foxpro 9.0 is de meest recente versie. Hieronder is een historisch overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen ten aanzien van Visual Foxpro. 

2007 - Visual FoxPro 9.0 Service Pack 2

Inmiddels is op 11 oktober 2007 Service Pack 2 van Visual Foxpro 9 uitgekomen. Ook deze Service Pack bevat weer vele verbeteringen en toevoegingen. Deze service Pack is gericht op stabiliteit van de ontwikkelomgeving, welke uitmuntend is na deze Service Pack.

2005 - Visual FoxPro 9.0 Service Pack 1

Deze Service Pack bevat enkele verbeteringen en toevoegingen voor Visual Foxpro versie 9.0. ook is het gericht  Deze service Pack is ook vooral gericht op stabiliteit van de ontwikkelomgeving.

2004 - Visual FoxPro 9.0

Microsoft brengt versie 9.0 van Visual FoxPro uit. Deze versie bevat naast performance verbeteringen ook een snellere database engine, betere data type ondersteuning, een betere ANSI naleving, een uitgebreide report writer en nog enkele kleine verbeteringen. De code naam voor FoxPro 9.0 was (Sedna).

2003 - Visual foxpro 8.0 Service Pack 1

Een update pack voor Visual FoxPro 8.0. Het lost enkele bekende productiefouten uit deze versie van FoxPro op. 

2003 - Visual Foxpro 8.0

Visual FoxPro is volledig compatible met eerdere FoxPro versies.  Het bevat o.a. een gestructureerde foutafhandeling, Universal Data Acces, GDI+ image support en meer. De codenaam van Visual FoxPro 8.0 is Toledo.

2001 - Visual Foxpro 7.0

Microsoft brengt versie 7.0 van Visual Foxpro uit. In deze versie is vooral de ondersteuning Webservices een belangrijke toevoeging. De codenaam van Visual FoxPro 7.0 is Sedona. 

1998 - Visual Foxpro 6.0

Microsoft brengt versie 6.0 van Visual FoxPro uit. Vanaf deze versie werd Visual Foxpro opgenomen in Visual studio 6.0. De codenaam voor Visual Foxpro 6.0 is Tahoe. 

1996 - Visual FoxPro 5.0

Versie 4.0 van FoxPro werd nooit uitgebracht. Wat ooit begonnen is als een beta voor Visual FoxPro 4.0, werd uiteindelijk Visual Foxpro 5.0. De codenaam voor Visual FoxPro versie 5.0 was Renard.