• Nederlands taalpakket
  • English
- Microsoft Visual FoxPro -
Homepage
Nieuws
Visual FoxPro
Visual FoxPro diensten
FoxPro experts
Contact


foxpro_header03.jpg
Afdrukken

Visual FoxPro markt

Visual FoxPro is een veel gebruikte ontwikkelomgeving. Wereldwijd wordt het aantal Visual FoxPro ontwikkelaars geschat op ongeveer 500.000. Vooral in China en Japan, Engeland en Duitsland is Visual FoxPro enorm populair. Ook in Nederland vormt de ontwikkelomgeving nog steeds de basis voor vele applicaties. 

Naar schatting kunnen de Visual FoxPro leveranciers in Nederland voorzien in slechts 30% van de klantvraag, wat betekent dat 70% van de Nederlandse potentiële klanten, moeite hebben met het vinden van Foxpro expertise. DataLeaf ICT is in Nederland 1 van de grootste Visual FoxPro leveranciers.

De aanwezige Visual FoxPro applicaties in Nederland variëren in branche en omvang. Vooral in de financiële sector is veel van deze ontwikkelomgeving terug te vinden, maar ook in andere branches, zoals productiebedrijven en overige zakelijke dienstverlening. Het wordt gebruikt in organisaties met 1 FTE, maar ook in organisaties met duizenden FTE.

Microsoft heeft aangegeven dat er geen nieuwe versie van de ontwikkelomgeving wordt gemaakt. Om deze reden en om het feit dat er relatief weinig Foxpro kennis in Nederland aanwezig is, kiest men steeds meer voor het migreren van FoxPro applicaties. Dit is zeker niet altijd noodzakelijk. Microsoft heeft aangegeven de programmeertaal nog jaren te ondersteunen. DataLeaf ICT probeert klanten zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden die men heeft met Visual FoxPro applicaties.